Skip to Main Content

Kilder til dansk og international markedsinformation: Virksomhedsinformation - i tekst (artikler, rapporter, profiler mm.)

Præsentation af databaser mm. der indeholder information om markeder, brancher, virksomheder, forbrugere, kunder og lande

Virksomhedsinformation i tekst - indhold

Søgning efter artikler, aviser, rapporter, analyser mm. om virksomheder - intro

 

Artikler, rapporter, analyser om virksomheder

  • Factiva
  • InfoMedia
  • Business Source Complete
  • EMIS Emerging Markets
  • International Directory of Company History
  • S&P Capital IQ Research Reports
  • Andre databaser

 

 

Søgning efter artikler, aviser, rapporter, analyser mm. om virksomheder

Bøger, rapporter, avisartikler og andre kilder med tekst om virksomheder må findes ved almindelig litteratur- og informationssøgning. Brug bl.a. CBS Biblioteks katalog Libsearch og udvalgte databaser

Der findes mange forskellige typer af kilder med informationer om navngivne virksomheder. Det kan f.eks. være cases i bøger og tidsskriftsartikler, kandidatafhandlinger, avisartikler, virksomhedsportrætter (company profiles), virksomhedsrapporter (company reports), artikler i brancheblade og virksomhedernes hjemmesider. Sidstnævnte sted kan der i varierende grad findes pressemeddelelser, årsrapporter, historiske oplysninger, produktbeskrivelser, stillingsopslag m.m

På denne side er der en kort præsentation af informationsressourcer, der indeholder informationer og oplysninger om virksomheder. Der er både tale om databaser, der kræver adgang via CBS Bibliotek og om frie Internetressourcer

Artikler, rapporter, analyser mm. om virksomheder - udvalgte databaser og informationsressourcer

Factiva

Denne database indeholder store mængder af information, der er hentet fra flere tusinde kilder som aviser, tidsskrifter, branchebalde, nyhedsbureauer, blogs mm. 

Søgetip: med et så omfattende indhold er det vigtigt at afgrænse sin søgning enten ved at bruge flere søgeord (en boolsk søgning) eller afgrænse kronologisk eller ved at søge specifikt på virksomhedens navn (i Company registeret) eller på en specifik branche (i Industry registeret). Man kan også afgrænse sin søgning til kun at søge i bestemte kilder (f.eks. en bestemt avis eller brancheblad) eller kildegrupper (f.eks. publikationer specifikt om bilindustrien – automobiles)

 

 

Fritekstsøgning bl.a. ved hjælp af boolske operatorer foregår i ”Free text” – feltet. Kronologisk afgrænsning af en søgning foregår i ”Date” – feltet, medens man i ”Source” – feltet kan afgrænse en søgning til at blive udført i bestemte kilder (aviser, brancheblade, nyhedsbureauer mm.). Via ”Company” – og ”Industry” -felterne kan man afgrænse sin søgning til informationer om bestemte virksomheder og brancher. I Factiva-databasen er der via modulet ”Companies/Markets” også adgang til finansielle oplysninger, rapporter m.m. om ca. 23.000 børsnoterede virksomheder fra hele verden.

InfoMedia Mediearkiv

Danske aviser i fuldtekst, bl.a. Berlingske Tidende, Politiken, Jyllands-Posten, Information og Weekendavisen.
Ingen adgang til de enkelte aviser via avisernes apps.
(NB! der er ikke adgang til alt indhold i fuldtekst fra aviser som Berlingske, Børsen og Jyllandsposten. Disse aviser er der separat adgang til via dette link, Aviser/Nyheder)

Derudover adgang til tidsskrifter, magasiner og fagblade samt andre dagblade, ugeaviser, telegrambureauer og webkilder.
Eksempler på fagblade i infomedia:

  • Markedsføring
  • Mandag Morgen
  • Danske kommuner
  • Penge og privatøkonomi
  • DI Business
  • Retorikmagasinet
  • Økonomisk ugebrev

Artikelsøgning om virksomheder i InfoMedia:

1) Basis søgning

Når man søger efter artikler om en bestemt virksomhed, kan det være en god idé at afgrænse søgningen til vælge Organisationer under Søgemuligheder. Søg derefter på virksomhedens navn i Organisations-feltet. Det giver en mere præcis søgning.

 

 

 

2) Avanceret søgning

Afgræns din søgning ved hjælp af boolske søgeoperatorer (og, eller, ikke), periode, medier, tags, artikelstørrelse mm.

Business Source Complete  

I denne base er det muligt at søge efter virksomhedsoplysninger fra mere end 9.000 erhvervsøkonomiske og andre tidsskrifter. Derudover er der adgang til såkaldte Company Profiles (fra bl.a. MarketLine og Medtrack) for en lang række virksomheder. De kan bl.a. findes frem via søgefunktionen Company Profiles:

 

 

Under menupunktet Company Information er der adgang til information om en lang række virksomheder. Udover data om virksomheden er det også muligt at linke til artikler fra tidsskrifter og brancheblade om den udvalgte virksomhed.

EMIS Emerging Markets

Denne database indeholder lande-, markeds-, branche- og virksomhedsinformation fra ca. 80 lande fra Latinamerika, Central- og Østeuropa, Asien, Australien, Afrika og Mellemøsten. En styrke ved denne base er dens fokus på virksomheder og lande fra den ikke-vestlige verden herunder de såkaldte BRIK­lande, dvs. Brasilien, Rusland, Indien og Kina.

Søgetip: EMIS har søgefunktionen ”Companies”. Her findes der bl.a. ”Company Profiles” fra en række forskellige udbydere, ”News”, regnskabsoplysninger og (om muligt) årsrapporter for de enkelte virksomheder, ligesom det er muligt at lokalisere konkurrenter på brancheniveau.

International Directory of Company History    

Beskrivelse af ca. 8.500 internationale virksomheders historiske baggrund med omtale af virksomhedens fusioner og opkøb, beskrivelse over tid af udviklingen i dens struktur og ledelse samt dens regnskabsmæssige resultater. Derudover liste over de vigtigste konkurrenter samt litteraturliste. 

International Directory of Company Histories er en del af Gale Virtual Reference Library. Den bliver løbende opdateret og er medio 2022 på mere end 250 bind, hvoraf det første udkom i 1988.

S&P Capital IQ Research Reports

Adgang til investeringsrapporter, børsmæglerrapporter, analyserapporter over virksomheder, brancher og produkter fra hele verden.

 

Brug endvidere de kilder og databaser under Markedet - i tekst. Disse databaser giver – udover at beskrive markedet generelt – også information om de væsentligste aktører på markedet, dvs. virksomhederne

Eksempler herpå er Passport, Frost & Sullivan og MarketLine

 

CBS Library, Solbjerg Plads 3, DK-2000 Frederiksberg, Denmark

Homepage | Addresses and Opening Hours | Contact