Markedsstørrelse på brancheniveau
En brancherapport giver et overblik over en bestemt branche (industry) og beskriver bl.a. konkurrenceforholdene i branchen. Desuden er der typisk data for branchens størrelse, markedssegmentering og fremtidsudsigter.
I dette afsnit er der især omtale af databaser (tilgængelige via CBS Bibliotek), hvor der findes brancherapporter.
Søg i LibSearch (bibliotekets søgesystem) efter brancherapporter. Brug f.eks. søgeordet "brancheanalyser", eller "industry analysis" eller "industry profile" kombineret med søgeord for branchen
Søgeeksempler:
(brancheanalys* OR "industry analysis" OR "industry profile") AND pharmaceutical*
(brancheanalys* OR "industry analysis" OR "industry profile") AND ("hearing aid* OR høreapparat*)
Andel i procent af det totale salg af et givet produkt, brand, serviceydelse eller vare.
En markedsandel refererer til forholdet mellem afsætningen af en virksomheds vare og den samlede omsætning af varen på et givet geografisk marked som f.eks. et land.
"Market Share Reports, 2012" (adgang via Gale Virtual Reference Library): indeholder data vedr. markedsandele inden for 50 brancher fordelt på virksomheder og produkter. Denne publikation indeholder også historiske data. Geografisk ligger fokus især på det nordamerikanske marked, men også med en del data om det europæiske og asiatiske marked.
Du kan finde flere kilder og ressourcer med data og information om markedsandele via dette link, Markedsandele
Information om brancher (sectors) og forbrugsvarer på verdensplan, i regioner og i enkelte lande.
Den enkelte rapport indeholder bl.a. en generel beskrivelse af markedet og konkurrencesituationen samt statistiske data for de seneste 5 år samt prognose med talmateriale for udviklingen 5 år frem i tiden.
Brancherne er inddelt i 19 hovedgrupper og en lang række undergrupper. Ved at vælge en hovedgruppe er der adgang til brancheanalyser samt data og nyheder om virksomheder inden for den valgte branche (”Companies” og ”Company News”), case studies (”Case Studies”) og virksomhedsovertagelser mm. (”Financial Deals”).
Sectors:
This database contains 1000s of reports on 19 different sectors (industries) and sub-sectors.
You can refine your search by Sub-sectors (Sector), Geography, Content Type and Date
All the reports do (almost) have the same structure as this example:
Companies:
access to information on more than 100.000 companies worldwide.
You can find Industry Reports (including the chosen company) by clicking on Research Reports
Geographies - browse by
find reports and analyses by browsing the map
Databases
Browse by several databases
Denne database er et eksempel på en base, der har et meget bredspektret indhold. Det rækker fra lande- og virksomhedsrapporter over nyheder til markeds- og brancherapporter. Hvad der især kendetegner basen er dens fokus på de såkaldte nye markeder (emerging economies) som Kina, Indien, Brasilien, Sydkorea osv.
Brancherapporter kan findes under menupunktet ”Industries”. I søgeboksen (197 countries/regions) kan du vælge at søge ned i hele databasen eller afgrænse til at søge efter indhold for en bestemt Region eller Country
Søgetip:
Vælg mellem at
Brancherapporter inden for bl.a. luftfart og forsvar, energi, bioteknologi, telekommunikation, informationsteknologi, transport, elektronik og halvledere.
Bemærk at under den enkelte Branche (Industry) er der en række underbrancher (Sectors) som illustreret i dette eksempel med Automotive & Transportation
access to view and search real-time and embargoed Investment Research for specific companies and industries.
You can access the reports in different ways:
Indeholder flere tusinde brancherapporter fra forskellige leverandører. Rapporterne omfatter både fremstillingsindustrien, handel og serviceindustrien.
Søgetip:
indeholder megen statistik om både brancher generelt og markedsandele. Data er hentet fra mange forskellige kilder, men er alle godt dokumenterede. Statista findes i flere sprogudgaver: engelsk, tysk, fransk og spansk. Bemærk at udgaverne ikke har identisk indhold.
Søgetip:
Du kan enten søge efter rapporter i søgeboksen eller browse efter rapporter via menupunktet Reports > Industry & Market Reports
En anden mulighed er at gå ind via menupunktet Sectors og vælge den relevante branche. Denne indgang giver i første omgang adgang til statistik om branchen men giver også henvisning til rapporter om branchen (Recommended studies and dossiers)
Søgetips: søg på "market share" og kombinér med navn på produkt, virksomhed mm; f.eks.: "market share" AND tablet
På brancheniveau findes følgende generelle, statistiske kilder:
Structural business statistics database (SBS)/ Eurostat:
Årlige data om EU-landenes virksomheder, med tabeller om antal virksomheder, omsætning, beskæftigelse osv. Klassifikationen følger EU branchekodesystem NACE-nomenklaturen.
Key Figures on European Business -2022 edition: The publication presents a selection of key business statistics indicators for the European Union, the Member States and the EFTA countries. It starts with an overview, followed by more detailed analyses on four specific parts of the business economy — industry, construction, distributive trades and other non-financial services, and ends with a chapter on tourism.
STAN: OECD Structural Analysis Statistics (tidligere navn: OECD STAN database for industrial analysis)
Indeholder bl.a. tal for produktion, import og eksport opdelt efter ISIC branchekoder.
"The STAN database for industrial analysis provides analysts and researchers with a comprehensive tool for analysing industrial performance at a relatively detailed level of activity across countries. It includes annual measures of output, labour input, investment and international trade broken down by International Standard Industrial Classification codes including those covering services" (citeret fra hjemmesiden)
Database med tabeller for alverdens lande, der viser antal virksomheder, ansatte, værditilvækst mv. for industribrancherne fordelt på ISIC branchekoder.
United States Census
(US Census > Topics > Business and Economy > Sales, Receipts, Shipments, or Production)
Statistics on industries and business activity in geographic areas (including the nation, states, metropolitan areas, counties, and cities). Data includes number of establishments, number of employees, payroll, sales, receipts, value of shipments, value of construction work done, etc.
County Business Patterns (US):
County Business Patterns (CBP) is an annual series that provides subnational economic data by industry. This series includes the number of establishments, employment during the week of March 12, first quarter payroll, and annual payroll (provides United States Census)