Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Podcasts: Podcasts in Danish recommended by CBS researchers

We asked researchers and students at CBS what podcasts they listen to. The result are these lists. Use them to get started if you are not already addicted to the podcast media. Or catch up on the ones you didn't know about.

Podcasts

Suggest podcasts

Send us an e-mail if you are listening to a great podcast and want to share it with others.
 

Podcasts in Danish recommended by CBS researchers

 • 24 spørgsmål til professoren (Radio24syv)
  Videnskabsmagasin med Lone Frank.
   
 • 24syv Dokumentar (Radio24syv)   
  Resultatet af ugens samlede Råbånd - klippet sammen til en dokumentar på en time.
   
 • 55 Minutter (Radio24syv)        
  Programmet giver dig indsigt og viden i de aktuelle problemstillinger og klæder dig på til at forstå de vigtige historier fra ind- og udland. ’55 minutter’ er Radio24syvs svar på den indsigtsfulde og perspektiverende baggrundsartikel.  
   
 • Altinget – ajour (Altinget)
  Altingets podcast om politik, der udkommer hver eftermiddag mandag-fredag.
   
 • Brinkmanns Briks (DR P1)    
  I dette psykologiprogram lægger Svend Brinkmann, professor i psykologi, tendenser i samfundet, sindet og menneskelivet på briksen. 
   
 • Brun kartoffel (DR P4)  

  Hvornår har du sidst snakket med nogen om hudfarve, uden at det stak helt af? Hvad må man overhovedet kalde en brun person - og er det et ægte problem? Andrew Moyo undersøger sagen, og sammen med sine venner kaster de sig ud i en ærlig og underholdende snak om alle de skøre, vilde og overraskende ting, man oplever som brun kartoffel. (6 episoder)

 • Den 2 Radio (Den2Radio)   
  Fremtidens marked, nye teknologier, arbejdsprocesser og arbejdskraftens kvalifikationer - hvordan udvikler det sig lokalt og globalt? I podcasten"3D-print og digitalisering", møder du to engagerede deltagere fra erhvervsliv og forskning: direktør Erick Thürmer fra Thürmer Tools, et dansk firma med speciale i gevind-værktøj og professor Torkil Clemmensen, ph.d. og psykolog ved institut for digitalisering, CBS.
   
 • Den korte radioavis (Radio24syv)       
  Den Korte Radioavis giver dig så korte og skarpe nyheder som overhovedet muligt, altsammen under sloganet “klar, skarp, parat!”. Programmet beværtes af seniorkorrespondent Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm, og med sig i studiet har hun nyhedsredaktøren Rasmus Bruun.       
                                                                                                  
 • Det røde felt (Radio24syv)
  Lars Trier Mogensen er rød, og hver mandag formiddag er han oppe i det røde felt. Det Røde Felt fokuserer på begivenheder fra ugen, der begejstrer og hidser Lars Trier Mogensen op i åben og bramfri debat med både gæsterne og lytterne.
                                                                                                       
 • Detox din Hjerne (Morten Elsøe)
  Detox Din Hjerne er programmet der udrenser dit sind for usunde usandheder om sundhed. I hvert afsnit vil Morten Elsøe (cand. scient.) og Anne Gaardmand (PBES) punktere myter om ernæring, træning og vægttab. Myter, der - når man tror på dem - står i vejen for sund adfærd.
                                                                                                                      
 • DIIS Podscast (DIIS) 

  DIIS Podcast henvender sig til en bred skare af lyttere, der er interesserede i udenrigs- og sikkerhedspolitik, udvikling, migration, fredsopbygning mm. DIIS er en uafhængig, statslig forskningsinstitution, der udfører og kommunikerer forskning inden for globalisering, sikkerhed, udvikling og udenrigspolitik.

                                                                                               
 • Djøfcast - I offentlighedens tjeneste (DJØF)    
  Djøfs podcast er til dig, der er interesseret i offentlig forvaltning og som arbejder i spændingsfeltet mellem det politiske og det administrative. Vi skruer ned for tempoet, vi går bag om de dagsaktuelle nyheder og vi giver tid og plads til at tage den rigtige snak om aktuelle forvaltnings-politiske problemstillinger. Bente Dalsbæk (tidligere debatvært på P1) er vært. Hun behandler i hvert afsnit et aktuelt forvaltnings-politisk emne og taler med eksperter, analytikere og praktikere.
                                                                                    
 • Djøfcast - Statskundskabens klassikere (DJØF)
  Podcasten om statskundskabens klassikere tager udgangspunkt i Djøf Forlags bogserie af samme navn. Få en fagligt funderet og velfortalt præsentation af klassikernes bidrag, indflydelse og aktualitet.
                                                                                                           
 • Du lytter til Politiken (Politiken) 
  En daglig podcast hvor vi sætter lyd til én særligt udvalgt historie.
                                                                                                           
 • Eftertanker (Institut for Statskundskab)
  Eftertanker er en podcastserie, hvor instituttets forskere diskuterer samfundets problemer og deres løsninger.
   
 • Farvel til de folkevalgte (DR P1)
  Politikerne skraber ofte bunden i troværdighedsmålinger, og interessen for at være med i et politisk parti er faldende. Eksperter siger, at demokratiet langsomt er ved at erodere. Podcastserien "Farvel til de folkevalgte" afliver det repræsentative demokrati og ser på, hvad vi kunne sætte i stedet.  
                                                                                                          
 • Filosofikum (Filosofikum) 
  Filosofikum er en podcast om filosofiens store (og små) spørgsmål. 
   
 • Fremtidsfabrikken (Lars Horsbøl og Eske Gerup, Studerende på CBS)
  Med højt humør og god energi dækker podcasten teknologier, tendenser og udfordringer i startup-miljøet igennem øjnene af iværksættere, investorer og teknologiske eksperter.
   
 • Hjernekassen på P1 (DR P1)
  Peter Lund Madsen får hver uge besøg af eksperter i studiet. Alle emner kan blive belyst - lige fra menneskekroppens tarmflora til ekspeditioner på fremmede planeter. Og værten sørger altid for at binde historierne sammen med sin egen personlige ekspertise indenfor hjernevidenskab og psykiatri. 
   
 • Hjernen på overarbejde (Mindwork)
  Psykologerne Vibeke Lunding-Gregersen og Henrik Tingleff taler med udgangspunkt i deres bog "Hjernen på overarbejde - derfor er compassion vores vej til et bæredygtig liv og samfund" samt deres mere end 10 års erfaring med udvikling af mennesker og organisationer, om hvordan vi bedst tager hensyn til vores egen og hinandens hjerner - og derigennem skaber trivsel, balance og bæredygtige præstationer. Både privat og professionelt. Det handler altsammen rigtig meget om den evolutionære vinderstrategi compassion.   
                                                       
 • Huxi og det gode gamle Folketing (Radio24syv)
  Huxi Bach er selvudråbt formand for det Gode Gamle Folketing. Men også de helt almindelige vælgeres repræsentant. Sammen med det gamle Folketing vil han prøve at komme ind til substansen i dansk politik af i dag. At finde mening, om man vil, og give det nuværende Folketing en kærlig og velfortjent opsang.   
   
 • Hvordan går det med pengene? (Gode Penge/Podbean)
  Gode Penges podcast om økonomi, gæld og penge, m. Ole Bjerg og Rasmus Hougaard.         
              
 • Kommagasinet.dk (Kommunikation og sprog)      
  Få oplæst artikler fra kommagasinet.dk, interviews med brancheeksperter og afsnit hvor vi går i dybden med marketingkampagner.   
   
 • Lederløftet (Master of Management Development på CBS)    
  Ledelsesansvar forpligter. Som leder aflægger man en form for løfte, og man er aldrig færdig med at udvikle sig. Nogle gange kan man have brug for ny inspiration for at få sat nye perspektiver på ens lederskab, få øje på blinde vinkler, udfolde nye muligheder. Vi håber, vi kan give dig sådanne inspirerende 'løft' i vores podcastserie Lederløftet, hvor MMD professorer har inviteret topledere i studiet til fire  samtaler om ledelse.
   
 • Magtens stemmer (Radio24syv)  
  Magtens Stemmer bygger på interviews med magteliten som led i et større forskningsprojekt på Copenhagen Business School og inviterer lytterne med helt ind i det samfundsvidenskabelige laboratorium, hvor viden om magt bliver til.  
   
 • Mennesker og medier (DR P1)
  Journalistik, etik og tendenser i mediernes maskinrum. Perspektiv, analyse og baggrund på ugens mediehistorier. Kritiske, konkrete og kontante interview med mediernes magthavere. Vært og producent: Kurt Strand.
   
 • P1 Debat (DR P1)   
  P1 Debat sætter hver dag fokus på et aktuelt emne og lader eksperter, politikere og meningsdannere krydse klinger om det.
   
 • P1 Dokumentar (DR P1)        
  Et ugentligt magasin med og om undersøgende journalistik og dokumentarisme. 
   
 • Radio Information (Information)
  Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævnligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling.
                              
 • Radioaktiv (Podtail)      
  Radioaktiv er en podcast-kanal. Her kan du finde og lytte til et hav af forskellige podcasts. Det kan være sport, miljø, kultur og politik, altid med en fræk venstreorienteret vinkel. Vi bringer dig de nyeste nyheder fra klassekampen, dybdegående interviews, nørdede analyser og knivskarpe debatter. Kort sagt - det er ræverød radio!     
   
 • Shitstorm (DR P1)          

  Shitstorm på P1 inviterer menigmænd, meningsdannere og magthavere i studiet for at forstå de udsagn, der har sat de sociale medier på den anden ende. Vært Mads Aagaard vil forsøge at forstå internetdebattens mest hidsige konversationer og vil sætte en ære i at mægle i det mest iltre konflikter. Shitstorm er internettets ugerevy og et selvhjælpsprogram til enhver internetbruger, der gerne vil gøre det endnu bedre i kommentarsporene på the world wide web.

 • Slut med Forbudt (Morten Elsøe)
  Slut med forbudt er podcasten der tackler aktuelle sundhedsemner fra både sociale og etablerede medier. Med udgangspunkt i filosofien fra bestsellerbogen af samme titel, diskuterer Morten Svane og Morten Elsøe emnerne på kritisk og sagligt vis – hele tiden med fokus på, hvilke konsekvenser den store mængde misinformation har for dig og for folkesundheden.  
   
 • Tanketid (Morten Svane & Jacob Beermann)
  En podcast som har til formål at skabe ro, refleksion og glæde. Og tid til at tænke over tingene. Podcasten beskæftiger sig med emner såsom træning, kost, sundhed, markedsføring, livet/eksistens, internetkultur og digital kommunikation. Vi tager os tid, graver os dybt ned og forsøger at være så agendaløse som muligt. Vi inviterer også spændende gæster, som kan udfordre både os og jer.   
   
 • Tæt på tæt på sandheden (DR P1)  
  Politisk satire. Kom med helt ind i redaktionslokalet, når holdet bag DR'2 'Tæt på sandheden' diskuterer, vinkler og griner af ugens historier. Hvad kan blive til jokes og sketches? Hvad ryger i skraldespanden? Og hvem er Jonatan Spangs medsammensvorne? Du lytter dig frem til svarene i 'Tæt på tæt på sandheden'. (10 episoder)      
                           
 • Verden Braender (Lukas Lausen & Jeppe Øvig)      
  Din ugentlige analyse af hvad der virkelig rykker sig i verden. Præsenteret i samarbejde med Det Udenrigspolitiske Selskab.
   
 • Videnskab.dk (Videnskab.dk)

  Hver uge kan du høre nye, underholdende podcasts fra Videnskab.dk. Du får ugens vigtigste forskningsnyheder i ‘Overblik’, mens ‘Brainstorm’ gør dig klogere på din egen komplekse, mystiske og fascinerende hjerne.

        

 

Nyhed: Nu får Danmark et podcastindex

Danske Medier offentliggjorde den 15. maj 2019, at et nyt podcastindex er på vej. Fra 1. juni 2019 kan man følge med i, hvilke podcasts danskerne henter fra uge til uge.
Se mere på Danske Medier.