Kilder til dansk og international markedsinformation

OECD Publications

Adgang til OECD’s omfattende samling af publikationer og statistik.

Under menupunktet ”Books” findes ”Annuals and outlooks”, hvor der er adgang til publikationer som ”OECD economic outlook” og ”OECD economic surveys”. Omfattende beskrivelser af mere end 35 lande.

Search hint

You can browse countries in the "Countries and regions" section. 

"OECD Economic Outlook" and "OECD Economic Surveys" are key publications.

Eurostat

Database og adgang til publikationer med sammenlignelige tal for alle EU- og kandidatlande.

Der er forskellige indgange til statistikken som f.eks. selve "Databasen", "Statistik efter emne" (Statistics by theme) og "statistik via indeksopslag" (Statistics A-Z).

World Bank

Tabeller og database med økonomiske og sociale nøgletal for alverdens lande og regioner.

Indgange til statistikken via "Countries and Economies", Topics, Indicators (inden for en lang række områder) og Central Microdata Catalog.

EMIS Next

Lande- og virksomhedsinformation for ca. 80 lande fra Latinamerika, Central- og Østeuropa, Asien, Australien, Afrika og Mellemøsten på mere end 20 forskellige sprog. Om de enkelte lande er der adgang til erhvervsnyheder, virksomhedsoplysninger, brancheoplysninger, makroøkonomisk statistik, rapporter om finansielle markeder, juridiske forhold samt investeringsrapporter.

Søgetip:
Vælg menupunktet Markets og vælg derefter et land - i dette eksempel Argentina.

• I toppen af siden kan du vælge nyheder, rapporter, statistik mm. inden de enkelte branche i forhold til det valgte land
• Scroll ned i dashboardet for at se meget mere om landet, virksomheder og markeder. 

Business Ready 

Tidligere kendt som Doing Business. Business Ready (B-READY) rapporten vurderer de lovgivningsmæssige rammer og offentlige tjenester rettet mod virksomheder og deres effektivitet.

"The World Bank Group is formulating a new approach to assessing the business and investment climate in economies worldwide following the discontinuation of the Doing Business project. Updates on the development of the new Business Enabling Environment (BEE) project will be published on this website as they become available" (citeret fra hjemmesiden)

Doing Business Archive

Her findes arkivet for alle tidligere udgivelser (fra 2003 - 2020) af rapporter, analyser mm. inden Doing Business.

"The Doing Business project provided objective measures of business regulations and their enforcement. The project looked at domestic small and medium-size companies and measured the rules affecting them throughout their lifecycles. The first Doing Business report, published in 2003, covered five indicator sets and 133 economies. The final study, published in 2019, covered 11 indicator sets and 190 economies" (citeret fra hjemmesiden)

https://archive.doingbusiness.org/en/doingbusiness

Udenrigsministeriet

På udenrigsministeriet hjemmeside er der samlet informationer og data om en række lande fra hele verden. Og om Danmarks handelspolitik og EU's relationer til omverdenen.

Rejser og ophold: oplysninger hvis du skal ud at rejse

Udenrigspolitik: find informationer og analyser af Danmarks udenrigspolitik og sikkerhedspolitik, Brexit, Internationalt samarbejde, Lande dog regioner, EU, Handelspolitik, Udenrigsøkonomi mm.

Danida: om Danmarks udviklingssamarbejde og -bistand

Trade Council (Danmarks Eksportråd)
The Trade Council er den del af Udenrigsministeriet som løser opgaver for private virksomheder inden for eksport, innovation, internationalisering og investeringsfremme.
Under Trade Council ligger også Invest in Denmark, der arbejder for at tiltrække udenlandske investeringer og virksomheder til Danmark.

• Indsigter: Her finder du den seneste viden og de nyeste indsigter inden for internationalisering og eksport. Der er også mulighed for at linke til hjemmesiderne for de forskellige danske ambassader, hvor der findes mere information om de enkelte lande.
• Publikationer: adgang til rapporter om brancher i forskellige lande, der i sær har interesse for danske virksomheder og eksportører.
• Invest in Denmark: her finder du bl.a. omtale af nogle af de store brancher i Danmark som f.eks. Cleantech, Life Science, Maritime and Food.

Passport

Indeholder bl.a. PEST - analyser af en lange række lande. Under menupunktet Economies findes der ligeledes en række oplysninger og data på landeniveau

Søgetip: søg på PEST <name of the country>. F.eks. PEST China

EIU Viewpoint

EIU, der bl.a. udgiver ugemagasinet the Economist, har gennem årene også stået for udgivelsen af en række publikationer med landeoplysninger. Denne database er god til at få et økonomisk og politisk overblik over de enkelte lande. 

Covering 203 countries, EIU Viewpoint provides analyses of economic conditions, the business environment, key industry sectors, supply and demand for major commodities, and coverage of global macroeconomic trends.
 

The content is divided into the following menu items:

• Home: here you can find updated analyses on the global, regional and national development. The reports are supported with graphs and charts showcasing key data trends and forecasts. The Insights section provides you with in-depth analyses on politics, economy, and the business environment
• Geography: in this section you can quickly access reports on a global, regional and country level. The reports correspond to the EIU Country reports.
• Industries: you can find analyses and reports on the following industries: Automotive, Consumer goods, Energy, Financial services, Healthcare, and Telecommunications. Data and reports are available on a global and national level.
• Topics: this menu is subdivided into the following sections: Politics, Economy, Policy, Business environment, and Commodities. The content of the first four sections is at country level. The content of the Commodities section is at commodity level
• Current Themes: This section brings together updated analysis on current topics such as Environment and sustainability, Global goods and services trade, US-China competition, Coronavirus, and Brexit
• Reports: access to readymade reports on global, regional, and country level. You can find reports on a Five-Year Forecast, the Business Environment, the Regulatory Environment and Industry Forecast
• Data: access to time series on EIU Ratings, economic indicators, demographics, income and spending, investment and saving, consumer goods, commodity prices, and more. Data are available on country level from 1990 and forwards, and you can view the data as chart or as table and export the data to e.g. Excel.

EMIS Next

Lande- og virksomhedsinformation for ca. 80 lande fra Latinamerika, Central- og Østeuropa, Asien, Australien, Afrika og Mellemøsten på mere en 20 forskellige sprog. Om de enkelte lande er der adgang til erhvervsnyheder, virksomhedsoplysninger, brancheoplysninger, makroøkonomisk statistik, rapporter om finansielle markeder, juridiske forhold samt investeringsrapporter.

Søgetip: vælg hovedmenupunktet Markets og afgræns derefter til et bestemt land

Business Source Ultimate

Via denne database er der adgang til landerapporter fra leverandører som WEFA, Country Watch, EIU, ICON Group og OECD. Nogle af disse rapporter inkluderer i højere grad end f.eks.EIU-rapporterne politiske og kulturelle forhold.

Søgetip: søg på landenavn (f.eks. germany) og afgræns søgeresultatet i venstremenuen under Source Type > Country Reports.

Statista

Statista er en statistikportal, der leverer statistik og rapporter om en lang række emner som f.eks. medier og reklame, internet, dagligvarer, detailhandel, sport og fritid, teknologi og telekommunikation eller transport og turisme. Ifølge egne oplysninger er der statistik om mere end 80.000 emner hentet fra over 22.500 forskellige kilder. Geografisk dækker Statista hele verden. Desuden er der adgang til rapporter og analyser, forbruger- og markedsundersøgelser samt trendanalyser.

Fokus på landeinformation

I Statista findes der rapporter om lande med speciel fokus på politiske, sociale, økonomiske og kulturelle forhold.

• Politics & Society: Detailed information about political and social topics of countries and regions, e.g. the economic situation, elections, demographics, religious affiliations, education, and health.
• Countries & Regions: Crucial information regarding the status quo and development of countries and regions including key economic indicators like GDP, national finance, demographics and trade figures as well as major industry players.

CIA World Fact Book

Dette site giver en god generel baggrundsbeskrivelse af lande fra hele verden.

"The World Factbook provides basic intelligence on the history, people, government, economy, energy, geography, environment, communications, transportation, military, terrorism, and transnational issues for 266 world entities" (citeret fra hjemmesiden)

Til dette website findes der også en række andre referenceværker: