Markedsrapporter fra databaser
Tekstinformation om markeder skal som udgangspunkt findes ved almindelig litteratursøgning i CBS Biblioteks databaser og på internettet. Det kan dog ofte være svært at finde titler om specifikke produkter og markeder i andre lande, så derfor præsenterer vi nedenfor nogle databaser, som man med fordel kan gå direkte til.
Diverse internationale konsulent- og analysebureauer offentliggør markedsrapporter om især det internationale marked - og i noget mindre omfang om det danske marked. Disse rapporter er ofte meget dyre at købe. Da det danske eller for den sags skyld det skandinaviske marked i international sammenhæng ofte er relativt lille, oplever man ofte, at de større europæiske lande og markeder er omtalt, medens oplysninger om danske eller skandinaviske forhold er mere sjældne. Så ofte er det i sådanne rapporter lettere at finde oplysninger om markedet i f.eks. Storbritannien eller Tyskland end i Danmark.
Der er generelt tale om meget dyre publikationer/dyre databaser, og via CBS Bibliotek er der kun adgang til enkelte baser af denne art som f.eks. Passport, Frost & Sullivan og MarketLine.
MarkeResearch.com
"is a leading provider of industry intelligence for businesses, consultants, investors, and anyone seeking to understand where markets, countries, or companies are headed. With over 350 publishers covering every sector of the economy as well as emerging industries this web site contains a comprehensive collection of market reports and services"
Database på nettet, der ikke kræver abonnement. Her er der mulighed for at købe hele rapporter eller enkelte kapitler/tabeller fra rapporter fra forskellige analyse- og konsulentfirmaer.
In Passport you can find market statistics and market reports including data on market shares. It is also possible to download individual statistics for each subcategory and to compile statistical reports limited to data and years of one´s interest, and to retrieve reports on the size of the market. Passport also provides international demographic, macro-economic and marketing statistics and reports for 205 countries. Covers economic indicators, population trends, consumer and lifestyle information, country infrastructure, environment and more:
CONTENT:
Industries:
The content of Passport primarily comprises the market for consumer goods, the so called fast moving consumer goods (FMCG). However, there are also reports on services such as Consumer Finance, Consumer Food service and Travel and B2B. Geographically, the reports are both global, regional and local in their perspective. The data is fairly updated.
Economies:
Access to global economic, demographic and marketing statistics. Also access to in-depth analysis reports on both developed and emerging national markets. Design your information on country, regional or global level.
Sub-categories are Business Dynamics, Commodities and Economy, Finance and Trade
Consumers:
There are also many reports that more specifically examine consumers. ”Consumer Lifestyles Reports” review and analyze elements such as education, purchasing behavior, eating and clothing habits, etc. in more than 70 individual countries, giving a good overview of consumer lifestyles in each of them.
Countries:The database provides access to information on a wide range of countries. It is possible to search for groups of countries such as EU, BRIC, ASEAN, etc.
Sub-categories: Households, Income and Expenditure, Lifestyles and Population
Channels:
You can select between Digital Consumer and Retailing.
Sustainability:
Articles and Case Studies
Companies:
It is possible to search for company profiles and access reports on companies´ activities in a particular country. You can search for companies that are national brand owners or global brand owners. The database also allows for searching for specific brands and estimates their market share.
Dashboards:
Visualise trends, forecasts and macroeconomic scenarios using interactive dashboards.
SEARCHING:
Text search: is pretty straightforward. The basic search does allow for complex Boolean searching, but you may also use the advanced search for this purpose as well.
Menu search: gives you more flexibility in locating content by allowing you to see the kinds of information contained within Passport.
The search requires two components: choosing at least one category and at least one geography. The first screen after selecting Menu Search in the upper left corner lists the categories available in drill-down menus. Make your selection(s) and click the Next button in the lower right corner. The next screen includes the countries covered by Passport. Choose one or more and then click on the Run Search button in the lower right corner. This brings up the search results with your selected search variables.
A few things to note about the Menu Search:
Help and Guides:
Passport User Guide: This guide provides a detailed overview of how to use Passport, allowing you to find the information you need more efficiently
Help Guide and Videos:
access to Help Guide and Video Tuturials, Methodologies, Definitions, FAQs, calculation variables and more
Definitions:
Markedsrapporter og markedstendenser inden for bl.a. luftfart og forsvar, energi, bioteknologi, telekommunikation, informationsteknologi, transport, elektronik og halvledere
Sectors:
This database contains 1000s of reports on 19 different sectors (industries) and sub-sectors.
You can refine your search by Sub-sectors (Sector), Geography, Content Type and Date
All the reports do have (almost) the same structure as this example:
Companies:
access to information on more than 100.000 companies worldwide.
Geographies - browse by
find reports and analyses by browsing the map
Databases
Browse by several databases
HELP and GUIDES
EMIS Professional (tidligere navn: ISI Emerging Markets):
Denne database er et eksempel på en base, der har et meget bredspektret indhold. Det rækker fra lande- og virksomhedsrapporter over nyheder til markeds- og brancherapporter. Hvad der især kendetegner basen er dens fokus på de såkaldte nye markeder (emerging economies) som Kina, Indien, Brasilien, Sydkorea osv. Markeds- og brancherapporter kan findes under menupunktet ”Industries”
Key figures on European Business
Her findes der et overblik over markederne i EU-landende på brancheniveau ifølge NACE-nomenklaturen
"This first edition of Key figures on European business — Statistics illustrated provides visualisations and innovative data presentations supported by concise texts and can be viewed as an introduction to European business statistics.
The publication presents a selection of key business statistics indicators for the European Union, the Member States and the EFTA countries. It starts with an overview, followed by more detailed analyses on four specific parts of the business economy — industry, construction, distributive trades and other non-financial services, and ends with a chapter on tourism. Each of these chapters is focusing on different parts of the business economy starts with an overview of the economic structure and continues with information on annual developments through to 2020".
Denne database giver adgang til en mængde vigtige fuldteksttidsskrifter og brancheblade inden for business, management m.m. Det er muligt at finde markedsrapporter, swotanalyser samt artikler inden for et meget bredt spektrum af business og management. Afgræns f.eks. din søgning ved hjælp af Refine Results (i venstremenuen) eller ved at søge i ”Advanced Search” > ”Publication Type” > f.eks. ”Industry Profile”, og kombinere med et søgeord på en branche.
Basic Search:
Advanced Search:
Database der indeholder business information fra aviser, tidskrifter og brancheblade fra det meste af verden og på mange forskellige sprog. Der findes herudover også finansielle oplysninger, såkaldte Company Snap Shot for børsnoterede virksomheder. Gode muligheder for at finde de seneste nyheder om en specifik branche.
Danske aviser i fuldtekst, bl.a. Berlingske Tidende, Politiken, Jyllands-Posten, Information og Weekendavisen.
Ingen adgang til de enkelte aviser via avisernes apps.
(NB! der er ikke adgang til alt indhold i fuldtekst fra aviser som Berlingske, Børsen og Jyllandsposten. Disse aviser er der separat adgang til via dette link, Aviser/Nyheder)
Derudover adgang til tidsskrifter, magasiner og fagblade samt andre dagblade, ugeaviser, telegrambureauer og webkilder.
Eksempler på fagblade i infomedia:
WARC - World Advertising Research Center:
Database der dækker området for markedsføring, reklamer og medier. Udover artikler, cases, working papers og statistik findes der også artikler om markedsudviklingen. Via menupunktet ”Topics” kan du danne dig et indtryk af indholdet i databasen.
Vælg More > Topics > Categories
Her er indholdet centreret om brancher og produkter og især ud fra et marketing og reklameperspektiv
Encyclopedia of American Industries (via Gale):
giver en oversigt over industri- og servicesektorer (på brancheniveau) i USA (se afsnit 2). Mere specifikt drejer det sig om mere end 1000 detaljerede beskrivelser af brancher (brancheprofil) inden for fremstillingsindustri og serviceindustrien i USA. Hver brancheprofil indledes med en kort oversigt over branchen. Derefter følger en mere detaljeret beskrivelse af branchens aktuelle størrelse og status, dens struktur, historie og baggrund i øvrigt. Ligeledes omtale af den teknologiske udvikling og trends inden for branchen samt en kort omtale af de førende virksomheder. Der afsluttes med en kort referenceliste.
Nyeste udgave er 7. udgave fra 2018.
Encyclopedia of Global Industries (via Gale):
giver en oversigt over industri- og servicesektorer (på brancheniveau) på globalt niveau (se afsnit 2). Mere specifikt drejer det sig om mere end 100 beskrivelser (brancheprofil) af brancher på globalt plan. Hver brancheprofil beskriver branchens størrelse og økonomiske betydning, dens opbygning, struktur, historie og udvikling. Derudover er der rankings med de største lande og virksomheder inden for branchen. Der afsluttes med en kort referenceliste.
Nyeste udgave er 6. udgaven fra 2017.
Trade Council (Danmarks Eksportråd)
The Trade Council er den del af Udenrigsministeriet som løser opgaver for private virksomheder inden for eksport, innovation, internationalisering og investeringsfremme.
Under Trade Council ligger også Invest in Denmark, der arbejder for at tiltrække udenlandske investeringer og virksomheder til Danmark.
Indsigter
Her finder du den seneste viden og de nyeste indsigter inden for internationalisering og eksport. Der er også mulighed for at linke til hjemmesiderne for de forskellige danske ambassader, hvor der findes mere information om de enkelte lande.
Publikationer
adgang til rapporter om brancher i forskellige lande, der i sær har interesse for danske virksomheder og eksportører.
Invest in Denmark
her finder du bl.a. omtale af nogle af de store brancher i Danmark som f.eks. Cleantech, Life Science, Maritime and Food.