Skip to Main Content

Ophavsret

Adgang til værker via Openverse

I Openverse kan man søge efter værker, som er givet en Creative Commons licens. Det kan være musik, billeder m.m. Her søges på tværs af en mængde databaser og man kan målrette sin søgning efter f.eks værker, som man godt må ændre osv.

Wikimedia Commons

Wikimedia Commons er en samling af over 83 millioner mediefiler (billeder, lydfiler, videoer), som er gratis at bruge, og som alle kan bidrage til.

Europeana

Europeana er en portal med links til mange digitale værker. Det kan være billeder, tekster, lyd, video, museumsgenstande og arkivalier fra europæiske kultur- og forsknings-institutioner. Her er adgang til millioner af digitaliserede materialer fra hele Europa. Af danske institutioner har blandt andet Det Kongelige Bibliotek, Det Danske Filminstitut og DR bidraget til samlingen.

Ved søgning i databasen kan du afgrænse dine søgeresultater i venstre side under "Can I Use it?" og "By Copyright". Derved kan du finde værker, som du lovligt må anvende. Desuden vil hvert værk have en synlig Creative Commons licens, hvis den er tildelt en.

Institutioner med materiale som du lovligt må anvende

CBS Library, Solbjerg Plads 3, DK-2000 Frederiksberg, Denmark

Homepage | Addresses and Opening Hours | Contact