Skip to main content

Virksomhedsinformation: Fusioner (Mergers & Acquisitions), Børsintroduktioner (IPOs)

Hjælp til at finde forskellige former for information om virksomheder. Denne vejledning henviser især til informationsressourcer, som er tilgængelige via CBS Bibliotek

Indhold for denne side

Oversigt over kilder til M&A:

IPOs on the pricipal stock markets

Bogserien "Academic EurIPO", 2006 - d.d. beskriver udviklingen i børsintroduktioner på de førende fondsbørser:

Tidsskrifter med fokus på M&A

Mergers & Acquisitions. The Dealmaker's Journal: indeholder udover artikler, analyser m.m. også oversigter (lister) over indgåede virksomhedsovertagelser og fusioner, men især fra USA-vinklen: US Acquisitions abroad, Foreign Acquisitions in US osv.

Mergers & Acquisitions Report (tidl. titler er Mergers+Acquisitions International og M & A Europe): dette tidskrift er mere globalt i sit sigte; indeholder korte artikler, notitser og lister.

De nævnte to tidsskrifter kan findes via CBS Biblioteks søgefunktion: Søg Tidsskrifter.

 

En anden mulighed for at lokalisere tidsskrifter inden for M&A-området er via databasen Business Source Complete:

Søgetip: i Business Source Complete vælges "Publications". I Browse-funktionen browses der med søgeordet "mergers" i kategorien "By Subject & Description". I Business Insights: Essentials søges der under "Advanced Search" i feltet "Publication Title" efter f.eks. "Mergers".

 

M&A fra Thomson Reuters Worldwide- løbende opdatering

Her får du de seneste nyheder fra Thomson Reuters Worldwide Mergers and Acquisitions database:

Loading ...

Biografiske oplysninger om nøglepersoner

Søg på personens navn kombineret med biografi eller biography eller profile: "fornavn efternavn" biography

Databaser

Zephyr:

   Indhold: Database med oplysninger om handel (deals) med virksomheder, bl.a. fusioner og virksomhedsovertagelser (M&A), børsintroduktioner (IPO) og ventureselskaber. Dækker handler som er afsluttede, under forhandling, tilbagetrukne, annoncerede og som der verserer rygter om. Udover beskrivelsen af den enkelte handel er der adgang til informationer om de involverede selskaber samt adgang til nyheder, rankings samt tabeller over "deals" aktiviteter 

   Kronologisk dækning: Europæiske handler dækkes fra 1997 og frem og globale handler dækkes fra 2001 og frem.

   Søgevejledninger: Zephyr brochure  


Thomson One Banker:

God kilde med hensyn til information om fusioner og virksomhedsovertagelser (M&A) på virksomhedsniveau.

Indhold:

Modulet "Deals - Company Views" giver adgang til data om fusioner, virksomhedsopkøb, børsintroduktioner, udstedelse af aktier, syndikerede lån m.m. for et enkelt selskab (equity deals, IPO's, new share issues, mergers and acquisitons, syndicated loans).  Kronologisk dækning: har data fra 1979 - d.d. (for US data) og 1985 - d.d. (for ikke-US data)

Modulet "Deal Activity" under fanebladet "MarketViews" giver et mere samlet overblik over aktiviteten inden for "M&A, Equity, Bonds and Loans" på globalt og regionalt niveau samt på brancheniveau mm.
Kronologisk dækning: indeholder data ca. 3 år tilbage, men er primært stærk som nyhedsmedie, dvs. for opdatering på området.

Fanebladet  "Screening & Analysis": giver mulighed for at søge mere specificeret. Under "Advanced Search" vælg f.eks. "Mergers & Acquisition Database". Her kan søges ved hjælp af en række kriterier inden for "Industry", "Deal Info", "Deal value" mm. 
Kronologisk dækning: har data fra 1979 - d.d. (for US data) og 1985 - d.d. (for ikke-US data). For en mere uddybende vejledning se nedenfor.

Adgang til data i Thomson ONE Banker:

  1. Choose e.g. Screening & Analysis in upper bar
  2. Click on Deals & League Tables
  3. Select M&A to see search options

 


MarketLine:

indeholder et særskilt modul - "Financial Deals Tracker", som findes under Databases. Her er der informationer, nyheder og data om fusioner og virksomhedsovertagelser (mergers & acquisitions), kapitalfonde (private equity, venture finance), investeringer fra lukkede investorkredse (”private placements”), børsnoteringer (IPOs) og partnerskaber. Dette modul giver dels adgang til en række rapporter, oversigter mm. (vælg ”Browse”) dels mulighed for selv at søge på baggrund af en række kriterier (vælg ”Build your Deals Search”) dels adgang til at trække rapporter ud om M&A aktiviteter m.m. inden for specifikke brancher og geografiske områder.

I modulet "Company Report Generator" er der mulighed for selv at sammensætte virksomhedsrapporter, der indeholder forskellige former for analyser og grafisk præsentationer. De valgte dele i rapporten kan bestå af en virksomhedsprofil, dets historie, en SWOT analyse, M&A, nyheder og produkt information.  


 

Factiva: 

Især god til at finde nyhedsartikler m.m. om virksomhedsovertagelser, fusioner m.m.

Søgetip: Under Subject-funktionen findes der et emne specifikt om M&A: Subject -- Corporate/Industrial News -- Ownership Changes -- Acquisitions/mergers/Takeovers. Ved at søge specifikt på dette emneord afgrænses søgeresultatet til artikler med speciel fokus på M&A. En anden måde er at bruge Look-up funktionen og dér søge på mergers: her får man en oversigt om de emner (Subjects), der indeholder noget med mergers, publikationer hvor mergers indgår i titlen m.m. 

EMIS Professional - database med fokus på M&A i de nye økonomier

EMIS Professional
Under Company-Analysis modulet er der bl.a. adgang til nyheder, en database, skræddersyede tabeller mm. inden for området fusioner og virksomhedsovertagelser (M&A) og markedet for virksomhedsfinansiering i øvrigt (ECM – Equity Capital Market), hvor fokus er på "de nye økonomier" (emerging markets)

 

 

EMIS DealWatch (Deal Database):
Deal Database tab contains M&A and ECM transactions with deal value of USD 1mn or more. The transactions involve a target, buyer or seller from the emerging markets.

LeagueBoard:
is a searchable ranking of M&A and ECM financial and legal advisors. The ranking is based on the total deal value and the number of deals they advised. Information is gathered from advisors' own submissions to DealWatchand from official deal announcements.

Reports:
contains proprietary DealWatch content - weekly M&A overviews on Russia and the former Soviet republics, quarterly and annual M&A reports on Emerging Europe, Latin America and Asia, deal value estimates on interesting deals with undisclosed deal values, and others.

DealMonitor:
is a tool that forecasts the future M&A activity and brings together buyers and sellers by helping them quickly identify and approach possible transaction partners. Unlike DealWatch, DealMonitor contains only rumoured or expected intention to buy/sell. The opposite deal side is still unknown or a transaction agreement has not been signed yet.

Nyheder om fusioner

Factiva: 

Især god til at finde nyhedsartikler m.m. om virksomhedsovertagelser, fusioner m.m.
Søgetip: Under Subject-funktionen findes der et emne specifikt om M&A: Subject > Corporate/Industrial News > Ownership Changes > Acquisitions/mergers/Takeovers. Ved at søge specifikt på dette emneord afgrænses søgeresultatet til artikler med speciel fokus på M&A. En anden måde er bruge Look-up funktionen og dér søge på mergers: her får man en oversigt om de emner (Subjects), der indeholder noget med mergers, publikationer hvor mergers indgår i titlen m.m. 


Dagbladet Børsen:
dækker relativt intensivt udviklingen inden for virksomhedsopkøb og fusioner. 
I en periode stod de sammen med Ernst & Young for udgivelsen af Transaktionsbarometret, Her kunne man følge udviklingen i antallet af virksomhedstransaktioner på kvartalsbasis.
Søgetip: vælg "Avanceret Søgning" og søg på ordet "transaktionsbarometer" eller på "virksomhedshandler"


Mergermarket:
giver gratis adgang til rapporter (de såkaldte League Tables) om M&A aktiviteter inden for brancher og regioner


IMAA, Institute of Mergers, Acquisitions and Alliances:
tænketank med fokus på fusioner, virksomhedsovertagelser mm. Giver bl.a. adgang til en del statistik inden for området samt publikationer iøvrigt.


Clearwater International:
konsulentvirksomhed inden for corporate finance. Udgiver også analyser af området for M&A bl.a. i form af kvartalsanalyser


Blog fra Generational Equity om M&A activities